19 septembrie 2024

Fotografie de la Max Vakhtbovycn pe Pexels

În zilele toride de vară, aerul condiționat poate fi un partener de nădejde, care să te ajute să menții o atmosferă cât mai plăcută în încăpere, în orice moment al zilei. Cu toate acestea, trebuie să știi că există câteva reguli de utilizare, pentru a putea preveni anumite probleme de sănătate și un anumit disconfort pe care acest aparat îl poate crea. În rândurile ce urmează, vom vorbi despre cum trebuie să folosești aerul condiționat pentru o funcționare cât mai corectă atât pentru tine, cât și pentru cei aflați în locuință.

Mai jos vei regăsi câteva idei pe care trebuie să le urmezi, pentru o utilizare cât mai propice a aerului condiționat:

1. Nu folosi aparatul la temperaturi foarte joase și nu-l lăsa pornit pe parcursul întregii zile

O primă sugestie pe care trebuie să o iei în calcul este legată de temperatura setată în aparat. Prin urmare, trebuie să lași dispozitivul undeva în jurul valorii de 23-25 de grade Celsius. De asemena, deși poate fi tentant să ții aerul pornit în permanență, pentru a scăpa de senzația de sufocare, trebuie să știi că acest lucru poate fi destul de costisitor, când vine vorba de energia electrică consumată, dar poate fi și ușor dăunător pentru sănătate. Așadar, partea cea mai bună este că acest lucru poate fi programat, ca după o perioadă de timp să pornească și să se oprească în funcție de nevoile tale.

2. Aerisește încăperea cât mai des

De asemenea, chiar dacă aparatul îți recirculă aerul din încăpere, este foarte important să aerisești camera în fiecare zi. Dacă și tu ești în căutarea unui astfel de obiect, alege aparatele de aer conditionat de la termice-distributie.ro și nu uita să oprești dispozitivul înainte să deschizi ferestrele. În plus, acest proces te ajută să elimini și posibilele acumulări de bacterii, dar și a altor alergeni aflați în încăpere.

3. Curăță regulat filtrele de aer

Un alt aspect de luat în calcul este legat de filtrul de aer al aparatului, care trebuie curățat în mod regulat. Mai mult, dacă acesta este vechi și nu mai poți să-l speli, este recomandat să-l înlocuiești cu unul nou, pentru a putea preveni acumularea de praf, bacterii și alergeni. Dacă nu știi cum să faci acest lucru, consultă manualul de utilizare sau apelează la un profesionist.

4. Nu sta în bătaia directă a aerului

Mai mult, încearcă să nu stai în bătaia directă a aerului condiționat. Astfel, vei  putea preveni un eventual disconfort și vei evita posibilele probleme de sănătate, cum ar fi o răceală, nas sau urechi înfundate.

5. Verifică cât mai des dacă aparatul funcționează în parametri normali

Nu în ultimul rând, asigură-te că aparatul de aer condiționat funcționează corect și că nu există nicio scurgere de freon sau alte probleme tehnice. Prin urmare, trebuie să-l verifici periodic, iar dacă observi orice problemă de funcționare, contactează un specialist pentru a putea remedia problema.

În concluzie, dacă vei urma toți pașii de mai sus, cu siguranță nu vei întâmpina niciun fel de problemă în timpul folosirii acestui dispozitiv. Cât de folositor este pentru tine aerul condiționat?