29 mai 2024

Poză de Lisa Fotios pe Pexels.com

Industria HoReCa este în plină dezvoltare în țara noastră, motiv pentru care oricând este bine să investești aici. Cu toate acestea, costurile începerii unei afaceri în acest domeniu pot fi destul de ridicate, lucru care este o problemă pentru mulți oameni cu viziune. Cu toate acestea, este posibil să începi un business în HoReCa chiar și cu un capital mai limitat, iar noi o să-ți prezentăm în rândurile ce urmează cum ai putea face acest lucru.

Iată 3 modalități prin care să începi o afacere în HoReCa cu buget redus:

1.      Găsește locația potrivită

Alegerea locației potrivite poate influența semnificativ succesul afacerii tale în industria HoReCa și poate contribui la reducerea costurilor inițiale și continue. Este important să începi cu analizarea tuturor factorilor ce țin de locațiile pe care le găsești precum accesibilitatea, vizibilitatea, densitatea populației locale și concurența din zonă. Dacă vrei să amenajezi o locație pe un teren gol, interesează-te cu privire la containerele de locuit de la Fan Container care te pot ajuta să-ți creezi o bucătărie, o baie și o sală de servire a mesei la un preț extrem de accesibil. De asemenea, aceste containere pot fi utile și în cazul în care ai un spațiu cu terasă și ai nevoie doar de un bar sau o bucătărie pe care să o amenajezi. În plus, alegerea unei locații cu costuri de închiriere mai reduse poate micșora semnificativ costurile operaționale lunare.

2.      Investește în marketing și relaționarea cu comunitatea locală

În loc să te bazezi doar pe publicitatea tradițională, care poate fi costisitoare, investește în strategii de marketing creative și relații cu comunitatea locală. Atunci când ai un buget redus, folosește-te de puterea rețelelor de socializare pentru a-ți promova afacerea și pentru a interacționa direct cu clienții potențiali. Postează cât mai des pe pagina ta despre produsele tale, despre locație și despre serviciile oferite într-un mod atractiv pentru publicul tău. Încurajează-i pe aceștia să interacționeze și invită-i la evenimentele organizate de tine. În plus, implică-te în evenimente caritabile sau în proiecte sociale locale pentru a consolida reputația afacerii tale și pentru a atrage loialitatea clienților.

3.      Apelează la tehnologizarea managementului

Utilizarea sistemelor de gestionare tehnologizate a afacerii tale te poate ajuta să reduci semnificativ costurile și să te bucuri de un management cât mai simplu și eficient. Prin implementarea unor astfel de soluții tehnologice, poți reduce erorile umane, îmbunătăți procesele operaționale și vei optimiza utilizarea resurselor. De exemplu, sistemele de automatizare a comenzilor și a plăților pot reduce timpul necesar pentru procesarea tranzacțiilor și pot minimiza riscul de erori în încasări și înregistrări contabile. În plus, software-ul de management al inventarului poate ajuta la optimizarea stocului și la reducerea pierderilor prin monitorizarea precisă a intrărilor și ieșirilor de materii prime și produse finite.

În concluzie, o afacere în domeniul HoReCa se poate începe chiar și cu un buget limitat. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de sfaturile de mai sus, să ai puțină viziune și să fii gata de muncă.