26 februarie 2024

Nevoile oamenilor devin din ce în ce mai mari, iar investițiile în producerea de energie electrică sunt din ce în ce mai apreciate de afaceriști, dar și de cei care doresc să își investească economiile pentru a se putea dezvolta mai mult!

Parcul fotovoltaic este alcătuit din șiruri de panouri solare, care au rolul de a absorbi energia oferită de soare, de a o transforma în electricitate și totodată de a o trimite către rețeaua electrică pentru distribuție și conum. Descoperă, citind rândurile de mai jos, tot ce trebuie să știi dacă te interesează investiția într-o afacere parc fotovoltaic W4energy!

Afacere parc fotovoltaic – ce înseamnă?

Investiția într-un parc fotovoltaic presupune, de fapt, investiția într-un sistem solar mare, format din panouri solare montate pe structuri de suport. Fiind montate în aer liber, aceste panouri au misiunea de a transforma lumina captată de la soare în energie electrică, ce va putea fi utilizată fie pentru a alimenta case, orașe sau chiar uzine.

De ce este rentabil sa investești într-un astfel de parc?

Alegând să investești într-un parc fotovoltaic, vei investi rentabil pe termen lung. Astfel, vei beneficia de reducerea costurilor energie electrice. În plus, este bine să știi că există posibilitatea de a aplica pentru o schemă de sprijin financiar pentru afacerea ta. În acest mod, vei avea posibilitatea de a obține profit maxim al investiției tale.

Ce presupun, din punct de vedere tehnic, instalațiile fotovoltaice?

Instalațiile fotovoltaice sunt compune din mai multe elemente, care funcționează împreună pentru a forma întreaga instalație:

  • Panaouri solare fotovoltaice;
  • Un invertor care are rolul de a transforma curentul produs continuu de panouri în curent alternativ de 230 W, care este transmis apoi în rețeaua publică de electricitate;
  • Un sistem de cablaj și de protecție a instalației;
  • Un contor care măsoară producția de electriciate a instalației pe care o deții.

Cum se realizează instalarea și întreținerea panourilor solare?

Instalarea și întreținerea panourilor solare trebuie făcute de către un specialist în domeniu. Orice mică greșeală poate duce la o funcționalitate defectuoasă sau chiar la deteriorarea întregului sistem de panouri solare. Așadar, instalarea și menținerea panourilor trebuie realizată de persoane specializate. Fiecare panou solar trebuie să fie montat cu o înclinare de 15 grade, orientare spre sub. În acest fel, procesul de captare a razelor solare va fi optimizat, iar procesul de autocurățare va fi facilitat.

Cum se realizează mentenanța panourilor?

În primul rând, din punct de vedere administrativ, panourile trebuie curățate și spălate vara, iar iarna trebuie să se îndepărteze de pe suprafața acestora zăpada și gheața. În plus, trebuie îndepărtată vegetația, iar verificarea sistemului de drenaj este la fel de importantă. În al doilea rând, trebuie să se execute cu regularitate mentenanța echipamentelor electrice. Aceasta presupune verificarea circuitelor de joasă și medie tensiune, verificarea panourilor, a cablurilor și a echipamentelor electrice, cu ajutorul unei camere de termoviziune. Nu în ultimul rând, sistemele mecanice trebuie verificate constant, începând de la starea suprafeței panourilor, integritatea echipamentelor, a sistemelor de închiere-deschidere și de prindere a tuturor echipamentelor. Așadar, panourile solare trebuie întreținute corespunzător și verificate periodic, astfel încât să nu intervină probleme complică și să poți obține o producție de energie electrică corespunzătoare investiției tale!

Online, pe W4energy.com ai posibilitatea de a contacta o companie cu o experiență de peste 25 de ani, care oferă soluții complete în privința sistemelor fotovoltaice, în vederea producerii de energie din resurse regenerabile. Folosește datele de contact de mai jos și bucură-te de cele mai bune servicii dacă dorești să investești inteligent în viitorul tău, optând pentru un parc de panouri fotovoltaice ca acesta!

Date de contact:

Email: office@w4energy.com

Telefon: 0725372184