21 februarie 2024

Vremea blândă de pe perioada verii este prielnică reparațiilor pe care le poți aduce casei tale, fie că îți dorești modificarea finisajelor, fie că optezi pentru izolația interioară sau exterioară. Există numeroase îmbunătățiri pe care le poți avea în vedere, însă în acest articol ne vom îndrepta atenția către creșterea eficienței energetice a casei tale, care, potrivit specialiștilor de la firma de izolații Isoterm, trebuie să se numere printre priorități.

Iată 5 motive pentru care firma de izolații Isoterm îți recomandă izolația interioară și exterioară a casei.

  • Eficiența energetică

Costul ridicat la facturile de încălzire este determinat de lipsa unei izolații corespunzătoare a locuinței. Spre exemplu, doar la mansardă poți pierde aproximativ 40% din căldura casei. Chiar și în cazul unui apartament, izolația adecvată reduce costul la întreținere sau la factura de gaze, în timp ce tu te bucuri de confortul termic pe care ți-l dorești.

Izolația casei nu este recomandată doar pentru a reduce costul generat de încălzire, ci și pe cel de răcire. Atunci când îți creezi o barieră eficientă împotriva schimbărilor de căldură, vei menține o temperatură constantă în interior, chiar și în cele mai călduroase zile de vară. Ca atare, vei utiliza mai rar aerul condiționat și vei plăti mai puțin la factura de energie electrică.

  • Confortul acustic

Atunci când apelezi la specialiști în izolații cu spumă poliuretanică București, îți vor confirma că printr-o izolație eficientă a casei tale, nu vei obține doar confort termic, ci și acustic. Spuma cu celulă deschisă, dar și cea cu celulă închisă, se remarcă prin excelente proprietăți de fonoizolație. Astfel, îți protejezi apartamentul sau casa de zgomotele vecinilor.

Totodată, acest tip de izolație este recomandat și pentru a împiedica propagarea zgomotului dintr-o încăpere în alta.

  • Mai puțin praf și aer mai curat

Un alt beneficiu al izolării casei constă în reducerea sau chiar eliminarea infiltrărilor de aer poluat și de praf. Spuma poliuretanică are abilitatea de a etanșeiza încăperea, astfel încât aerul care conține particule de praf, fum sau polen nu va pătrunde în interior.

Totodată, aceasta favorizează un control optim al umidității și împiedică dezvoltarea mucegaiului, responsabil de apariția afecțiunilor respiratorii. Aerul interior devine astfel mult mai curat.

  • Îmbunătățirea duratei de viață a construcției

Să investești într-o izolație de calitate a casei tale este o decizie înțeleaptă, care îmbunătățește valoarea imobilului în cazul în care te vei hotărî să îl vinzi. Umiditatea excesivă sau fluctuațiile de temperatură pot afecta structura unei clădiri. 

Cu o izolație din spumă poliuretanică vei putea să împiedici deteriorarea materialelor de construcții și să elimini necesitatea reparațiilor costisitoare. Prin urmare, vei obține o construcție mai durabilă.

  • Protejarea mediului

Fiecare dintre noi poate contribui la protejarea mediului înconjurător, iar izolația interioară și exterioară a casei este un pas important pentru aceasta. Parcurgi drumul către sustenabilitate prin reducerea consumului de energie, care diminuează emisiile de gaze cu efect de seră.

De asemenea, durabilitatea ridicată a acesteia elimină necesitatea înlocuirii ei, astfel încât vei reduce cantitatea de deșeuri ce pot fi generate de lucrările de reparație și renovare.

O eficiență energetică ridicată nu este o caracteristică exclusivă a construcțiilor noi. Chiar și clădirile vechi pot beneficia de un confort termic sporit cu o izolație adecvată, care se poate realiza cu profesionalism în lunile calde, de către o firmă specializată. În consecință, chiar dacă locuiești într-un apartament sau o casă construită cu decenii în urmă, îi poți îmbunătăți valoarea pe piața imobiliară, dar și eficiența energetică, printr-o izolație interioară și exterioară performantă.