13 iunie 2024

aparate de sudura

Domeniul sudurii este unul foarte complicat, chiar si pentru persoanele cu ceva experienta in acesta. De exemplu, desi exista patru procese de sudura de baza, exista peste zece tipuri diferite in care sudura poate fi realizata. Totusi, nu acesta este inceputul!

Inceputul este marcat de achizitionarea de aparate de sudura corespunzatoare, adecvate nivelului tau de experienta, dar mai ales necesitatilor tale sau afacerii tale. Asadar, in cele ce urmeaza vei afla mai multe despre tipurile principale de aparate de sudura, mai exact detalii despre avantajele si dezavantajele acestora.

Aparate de sudura MMA

Principalul avantaj al acestui tip de aparate de sudura consta in faptul ca acestea pot mentine o valoare constanta a curentului, indiferent de variatiile arcului electric. Stabilitatea valorilor curentului electric imbunatateste calitatea sudurii, printre altele.

Aparatele de sudura tip MMA sunt totodata cunoscute pentru cele trei functii esentiale in timpul realizarii procesului de sudura – functii precum Arc Force, Hot Start si Anti Stick. Acestea eficientizeaza procesul de sudura si imbunatatesc modul de lucru al utilizatorului.

Aparate de sudura MIG-MAG

Sudura MIG-MAG este cunoscuta pentru faptul ca se realizeaza intr-un mediu protector pe baza de gaz activ sau inert. Aceste aparate sunt caracterizate de faptul ca permite ajustarea intensitatii arcului electric, precum si a vitezei de avans (in cazul sarmei de sudura).

Aparatele MIG-MAG pot prezenta o sursa de curent continuu simplu sau o sursa de curent continuu pulsatoriu.

Aparate de sudura TIG

In cazul acestui tip de aparate, sudura se realizeaza tot intr-un mediu protector, dar este pe baza de gaz cu electrod din tungsten. Stabilitatea arcului electric este realizata prin intermediul unui element gasit in interiorul echipamentului – fie un variator sau invertor electric sau un sunt magnetic mecanic.

Utilizarea unui astfel de aparat permite sudarea cu un curent de sudura cu polaritate normala sau inversata, in functie de preferintele utilizatorului si necesitatile sarcinii de realizat.

Aparate de sudura in puncte

Aceste aparate sunt capabile de trei tipuri de sudura – continua, in impulsuri si sudura prin descarcare capacitiva. Rezultatul fiecaruia este sudura in puncte, tip de sudura care poate suda elemente din aluminiu, precum si otel cu un continut scazut de carbon.

Aparate de sudura cu functie de taiere cu jet de plasma

Exista anumite tipuri de aparate care prezinta si o functie de taiere cu jet de plasma. Aceasta poate fi benefica in timpul oricarui proiect, in special din cauza faptului ca procesul de taiere nu genereaza niciun fel de radiatii electromagnetice.

Totusi, trebuie luat in calcul faptul ca torta de taiere prezinta elemente in miscare, fiind astfel conceputa pentru utilizatorii avansati.

Aceste tipuri de aparate de sudura, precum si o suita de accesorii si consumabile pot fi gasite in cel mai mare magazin online de scule si unelte din Romania – ZEP.ro. Cu zeci de produse in stoc de la producatori recunoscuti in industrie, precum DeToolz, Micul Fermier si YATO, ZEP iti poate oferi toate cele necesare pentru a-ti echipa gospodaria sau atelierul.

Fiecare produs este insotit de informatii si detalii esentiale, care te pot ajuta sa faci alegerea potrivita atunci cand achizitionezi un nou aparat de sudura!