12 aprilie 2024

placi ceramice mari

Contrar asteptarilor, placile ceramice mari sunt o alegere destul de populara pentru amenajarile interioare, chiar si pentru cele rezidentiale. Acestea sunt alese in primul rand datorita aspectului modern, elegant si premium pe care il creeaza la nivelul unei incaperi, aspect cauzat in principal de volumul extrem de redus de rosturi vizibile.

De altfel, aceste placi ceramice mari sunt exact cum le prezinta numele – indeajuns de mari pentru a ocupa o portiune generoasa de suprafata.

Ce sunt placile ceramice mari?

Scurt si la obiect, aceste placi sunt identice cu placile ceramice in format normal. Singura diferenta este marimea. De aici, bineinteles, se modifica considerabil procesul prin care acestea sunt produse, depozitate, transportate si montate.

Principala caracteristica a placilor ceramice mari este reprezentata de volumul redus de rosturi. Astfel, intretinerea unei placi ceramice mari este mai usoara – apa se depune mai greu la nivelul rosturilor, acestea fiind reduse, iar murdaria si mucegaiul nu mai reprezinta o problema serioasa.

Care sunt avantajele utilizarii de placi ceramice mari?

Placile de acest tip creeaza un aspect vizual placut, sunt usor de curatat si intretinut, sunt rezistente si pot fi totodata achizitionate intr-o varietate de modele si stiluri. Astfel, planul unei amenajari de interior va beneficia cu siguranta de pe urma utilizarii acestui tip de material.

  • Aspect vizual placut – volumul redus de rosturi pune la punct un aspect vizual cat se poate de placut, ideal nu numai in baie si bucatarie. Se evita astfel aspectul fragmentat al traditionalelor placi de gresie si faianta si totodata poti introduce si mobilierul in designul creat de placile ceramice. De exemplu, se prefera alinierea marginilor mobilierului cu marginile placilor de marmura pentru a crea simetrie.
  • Usor de curatat si intretinut – in cazul placilor traditionale, curatarea intensa a rosturilor in mod regulat este un lucru necesar, dar mai ales un lucru care dureaza. Aceeasi necesitate apare si in cazul unei placi ceramice mare, doar ca rosturile acesteia vor fi curatate mult mai rapid. Apoi, pentru placa in sine este de ajuns un mop umed si un lichid de curatare bun.
  • Rezistenta crescuta – placile din ceramica sunt mai dense, implicit mai rezistente in fata socurilor, dar si a traficului intens si frecvent. Astfel, aceste placi ceramice mari imbina utilul cu placutul – creeaza un aspect vizual placut, modern, dar au si un coeficient de utilitate destul de ridicat.
  • Varietate de modele si stiluri – placile ceramice mari pot avea aspect de piatra naturala, marmura, travertin si quartz, printre altele. Astfel, ai posibilitatea de a pune la punct o amenajare conform stilului tau personal fara a fi nevoie sa alegi materiale slab calitative sau mai putin rezistente.

Tot ce trebuie sa faci pentru a te bucura de avantajele unui ansamblu de placi ceramice mari este sa vizitezi magazinul online al biroului de arhitectura si amenajari interioare Delta Studio. Acesta are in gama sa peste 40 de tipuri si stiluri de placi ceramice gata de utilizare pentru o amenajare moderna, premium!

Descopera oferta chiar acum!