26 februarie 2024

Fie că ești în căutarea unui sistem de încălzire suplimentar, fie că vrei să economisești costurile de la sursa principală de încălzire, sa te bucuri de un plus de confort sau chiar să aduci un plus de valoare design-ului casei, un termosemineu este alegerea ideală.

Creează o atmosferă caldă, primitoare, relaxantă și plină de zen, mai ales în timpul serilor de iarnă, când ninge abundent. Dacă nu știi ce model să alegi, dar nu îți sunt clare nici opțiunile pe care le ai la dispoziție, tot ce trebuie să știi despre un termosemineu gasesti aici.

Termosemineu care funcționează pe baza arderii lemnului

Cel mai tradițional model de șemineu se găsește și astăzi pe piață și este unul dintre cele mai căutate modele. Acesta folosește lemnul ca sursă de combustibil și aduce un plus de valoare oricărei amenajări, prin elementele sale naturale. Asigură efectul vizual, olfactiv, dar și sonor al focului, fiind un tip de șemineu 100% autentic, iar experiența de încălzire naturală. Este un sistem independent de încălzire: nu vei depinde de rețeaua de electricitate sau gaz și poți ajusta temperatura în funcție de cantitatea de combustibil pe care o vei utiliza. Asigură confort optim!

Termoșemineu pe bază de gaz

Acest model înscrie puncte la capitolul confort și ușurință în utilizare. Este foarte ușor de pornit și de oprit, fie prin comutator, fie prin telecomandă. Utilizatorul are, așadar, controlul precis al temperaturii, nivelul de căldură ajustându-se rapid, în funcție de nevoi. Arderea gazului în termoșemineu este eficientă, spun speciaiștii. De regulă, un procent mare din energia conținută în gaz se va transforma în clădură, ceea ce înseamnă un randament energetic ridicat și costuri mai mici de încălzire. În cazul acestui șemineu, nu ești nevoit să cureți cenușă sau reziduri.

Temoșemineul care funcționează cu bioetanol

O variantă cât se poate de ecologică este șemineul cu bioetanol. Se instalează foarte ușor, nu produc particule nocive, fum sau cenușă și sunt prietenoase cu mediul. Bioetanolul este un combustibil obținut din culturi agricole, iar arderea acestuia generează mai puține emisii de gaze cu efect de seră. Instalarea unui termoșemineu pe bază de bioetanol nu implică montarea unui coș de fum și nici măcar a unui sistem de ventilație. Se poate monta în orice locație (sau chiar în mai multe) din casă și impresionează prin design. Poți opta pentru un șemineu pe colț.

Temoșemineul electric

Atunci când ai un spațiu redus și vrei să te bucuri de flexibilitate în instalare, termoșemineul electric este cea mai bună soluție la care poți apela. Se instalează extrem, extrem de ușor, nu necesită un sistem de evacuare a gazelor de ardere și îți oferă un control precis al temperaturii. Îți permite să ajustezi nivelul de căldură, după preferințe, printr-o simplă apăsare de buton. Pentru că nu implică o ardere reală, fizică, sunt și sigure, în comparație cu toate celelalte modele de șeminee. Odată cu tehnologia modernă, poți găsi variante care imită bine realitatea.

Seminee-expert.ro vinde cele mai bune șeminee și coșuri de fum

Atunci când vine vorba de șeminee, Seminee-expert.ro este nr. 1 pe piață. După cum îi spune și numele, este un magazin dedicat în totalitate pe comercializarea de șeminee și cosuri de fum Seminee-Expert sau alte accesorii necesare pentru funcționarea acestor sisteme de încălzire. Absolut toate modelele posibile se găsesc în oferta acestui mediu de achiziție, extrem de profesionist și serios.