22 februarie 2024

Grija pentru mediul înconjurător a început să crească din ce în ce mai mult în ultimii ani, iar dacă îți dorești o locuință care să contribuie în mod pozitiv la obținerea unui aer mai curat și mai sănătos, alege variante practice și moderne, prin care să elimini poluarea.

De exemplu, în loc să optezi pentru o învelitoare clasică, indicat este să te orientezi către un acoperis verde ecologic: https://www.milucon.ro/acoperis-verde/. O astfel de învelitoare promite pe termen lung, reprezentând o variantă alternativă, care îți este la îndemână și care te va ajuta să te bucuri de mai multă natură în viața ta!

Acoperis verde ecologic – ce este?

Cu siguranță ai văzut cel puțin o dată până acum un acoperiș verde, unde natura este la ea acasă și ți-a plăcut. Este vorba despre un trend care căpătă din ce în ce mai multă popularitate. Dincolo de faptul că spațiul de pe acoperiș este folosit într-un mod inedit, având un aspect deosebit, astfel contribui și la îmbunătățirea mediului înconjurător, pentru că plantele sunt unii dintre cei mai puternici adjuvanți ai aerului și ai reducerii poluării. Astfel, în loc să folosește materiale clasice pentru a-ți acoperi casa, poți opta pentru a amenaja acest spațiu, pe care să-l transformi în propriul tău spațiu de relaxare.

Mai aproape de cer

Atâta timp cât spațiul îți permite, recomandat este să îți amenajezi un acoperiș verde. Aici vei putea să te bucuri, așadar, de momente plăcute alături de cei dragi, înconjurându-te de natură. Practic, vei beneficia de o grădină la înălțime, pe care o poți amenaja așa cum îți dorești, cu plante interesante și arbuști decorativi, profitând de un spațiu care altfel ar fi rămas anost și deloc aparte.

Acoperișul verde extensiv, ideal pentru locuințele proprii

Dacă locuiești la casă și vrei să-ți transformi acoperișul într-o oază de liniște, poți opta pentru un acoperiș extensiv, care este simplu de ridicat, precum și de întreținut. Primul pas ce trebuie realizat în acest sens este aplicarea unui strat subțire de sol, unde poți pune plante de mici dimensiuni, fie că este vorba despre gazon, iarbă ori plante. Întreținerea unui astfel de spațiu nu este deloc dificilă pe termen lung, dacă planele sunt atent alese.

Beneficii ignifuge

Unul dintre avantajele pe care mai este bine să le iei în considerare este acela că acoperișul verde are proprietăți ignifuge excelente. Întrucât dispui de elemente verzi, protecția împotriva incendiilor este una mult mai ridicată pe termen lung.

Rezistență sporită

Un alt beneficiu, pe care să îl ai în vedere este acela că acoperișul verde îți oferă o rezistență mult mai mare și împotriva razelor ultraviolete, dar și a precipitațiilor. Mai exact, ploaia este de bun august pentru plantele pe care le ai pe acoperiș și în loc să se scurgă pe jgheaburi, ea va contribui la dezvoltarea propriei tale grădini la înălțime. Totodată, vegetația te ajută să păstrezi în interiorul casei o atmosferă mult mai plăcută, îndeosebi vara, când vei avea parte de răcoare întreg sezonul în propriul tău cămin.

Valoarea casei tale crește

Nu în ultimul rând, trebuie să știi și faptul că un acoperiș verde crește întotdeauna valoarea imobilului unde este utilizat. Astfel, dacă la un moment dat vei dori să vinzi locuința, vei putea cere un preț mult mai mare pentru ea, fie și doar pentru grădina la înălțime de care dispui.

Milucon.rote poate obține să obții acoperișul verde pe care ți l-ai dorit dintotdeauna. Tot pe site-ul anterior menționat găsești și cea mai bună hidroizolatie Milucon, care îți protejează imobilul de infiltrațiile de apă, dar și alte produse excelente, menite să aducă locuinței tale un plus de valoare.

Date de contact:

Email: office@milucon.ro

Telefon: 0766 419 049