29 mai 2024

Mobilierul din lemn e extrem de popular si astazi, insa optiunile care se gasesc pe piata ne demonstreaza ca nu se mai foloseste lemn autentic in piesele actuale.

Fie ca vorbim de dulapuri sau paturi, fie ca vorbim de mese si birouri, se utilizeaza adezivi furniruire de aici, respectiv solutii de lipit pentru lemn, pentru ca piesele de mobilier sa imite cel mai bine aspectul lemnului masiv. Interesul producatorilor de mobilier este ca furniruirea sa se desfasoare la cel mai inalt nivel calitativ. Este imperios necesar ca adezivul sa aiba un nivel inalt de rezistenta la diversi agenti ai factorilor de mediu si o durabilitate extinsa. Pentru a alege adezivii potriviti, se urmareste clasificarea „D” a produselor, ce face referire la gradul de rezistenta.

Adezivi furniruire – Furniruirea creste valoarea mobilierului

La fel ca finisajul, furnirul creste valoarea pieselor de mobilier. Orice piesa din PAL, MDF sau placaj este infrumusetata prin furniruire. Dupa acest procedeu, aspectul acesteia ajunge sa semene foarte bine cu mobila conceputa din lemn masiv, multi dintre cumparatori fiind chiar confuzati in acest sens. Majoritatea persoanelor care achizitioneaza mobila nu pot face diferenta dintre mobilierul din lemn masiv si mobila furnuita, daca nu cunosc industria de prelucrare a lemnului. Mobila bordurata si burniruita este foarte usor de confundat cu piesele din lemn masiv. In tot acest proces, calitatea adezivului joaca un rol esential.

Ce tip de adeziv se foloseste pentru furniruirea mobilierului

Depinde de tipul de mobilier si, in mod special, de locul de amplasare al acestuia. Daca piesa de mobilier va sta in interiorul locuintei, in spatii ferite de umezeala constanta, se poate utiliza un adeziv pentru lemn de tip D1 sau D2. Dintre aceste doua variante, solutia optima se alege in functie de tipul de lemn. Trebuie sa stii ca adezivul de tip D1 se foloseste pentru lemnul de esenta moale, cum ar fi teiul, plopul sau rasinoasele. Daca piesele de mobilier vor fi expuse in medii cu risc de umiditate, precum bai sau bucatarii, atunci se va folosi un adeziv de tip D3 sau D4. Daca vorbim de mobilier de gradina, clar folosim adeziv D4.

Ce caracteristici speciale au adezivii din clasa D3 si D4

Un adeziv special pentru constructiile interioare, unde exista umiditate in mod regulat, e cel din categoria D3. Este frecvent utilizat si in constructiile exterioare, dar numai in zonele cu clima blanda. Adezivii din clasa D3 se folosesc pentru imbinarea treptelor interioare sau a treptelor exterioare protejate, dar si pentru ferestre sau usi din mediile interioare sau protejate de precipitatii. Cu un grad semnificativ mai mare de rezistenta la umiditate sunt adezivii din clasa D4. Aceste produse se folosesc, atat pentru imbinarile de la interior din zonele expuse umiditatii, cat si pentru piesele de la exterior, cum ar fi mobila de gradina, pergolele sau foisoarele. Adezivul din clasa D4 este foarte potrivit pentru lemnul stratificat.

La Klebrom.ro gasesti si lac pentru parchet, si adezivi D1, D2, D3 si D4

Klebrom.ro este mediul de achizitie de incredere, unde gasesti atat lac pentru parchet Klebrom, cat si adezivi dintr-o gama vasta: D1, D2, D3 si D4, la pret bun. Consulta portofoliul online al acestei companii si vezi numele marcilor internationale ale produselor pe care le poti cumpara de la Klebrom.ro. Calitatea este garantata!