12 aprilie 2024

decofrol

In industria constructiilor, decofrarea reprezinta un pas important din procesul de prelucrare a betonului. Acest pas are in vedere indepartarea cofrajului, un element cu rol temporar care sustine betonul proaspat si asigura acestuia o forma finala optima.

Evident, dupa intarirea/consolidarea betonului, cofrajul trebuie eliminat. Aici intra in scena substanta numita decofrol. Substanta este un agent de presa pentru beton fabricat dintr-o selectie de uleiuri minerale. Decofrolul este complet emulsionabil in apa.

Iata mai multe informatii despre produsul pe care il poti intalni la nivelul oricarui santier!

Ce este un cofraj pentru beton?

Cofrajul pentru beton este un element plasat in jurul betonului proaspat turnat, avand rolul de a ajuta materialul sa atinga si sa-si pastreze forma in timp ce se intareste. Cofrajele pot fi fabricate din mai multe tipuri de materiale, precum plastic, metal sau chiar si lemn.

Acest element este mentinut in jurul betonului pana cand materialul este destul de rezistent pentru a-si sustine propria greutate. Indepartarea cofrajului este eficientizata semnificativ prin utilizarea de decofrol – dar acesta nu este singurul avantaj!

Procesul traditional de indepartare a cofrajului prezinta foarte multe riscuri. Indepartarea necorespunzatoare poate deteriora betonul sau poate provoca daune la nivelul suprafetei acestuia (care trebuie sa fie neteda, uniforma).

Care sunt beneficiile utilizarii de decofrol?

Atunci cand alegi sa utilizezi decofrol in proiectul tau, te bucuri de urmatoarele:

  • Facilitarea procesului de decofrare, din moment ce decofrolul reducere aderenta dintre cofraj si beton;
  • Reducerea daunelor de la nivelul suprafetei betonului si asupra integritatii betonului care pot aparea in timpul procesului de indepartare a cofrajelor;
  • Utilizarea eficienta a fortei de munca, din moment de decofrolul face indepartarea cofrajelor mult mai usoara, aproape fara efort;
  • Marirea gradului de reutilizare a cofrajului, din moment ce indepartarea acestuia rareori deterioreaza elementele implicate.

In termeni scurti, decofrolul formeaza un strat intre cofraj si beton, facilitand semnificativ procesul de decofrare. Astfel, nu este de mirare faptul ca substantele de tip decofrol sunt intalnite la nivelul celor mai multe santiere de constructii.

Decofrolul garanteaza un proces de constructie consistent, neintrerupt de posibile daune si deteriorari la nivelul stratului de beton.

Cum este utilizat decofrolul?

In utilizarea de decofrol se ia in considerare tipul materialului cofrajelor (cantitatea de decofrol difera de la material la material). Substanta este apoi aplicata la nivelul cofrajelor, dupa care se asteapta ca acesta sa actioneze (citirea instructiunilor este esentiala).

Dupa consolidarea decofrolului pe cofraje, se poate turna betonul – nimic mai simplu. Procesul de decofrare este eficientizat din momentul in care tratezi cofrajele cu aceasta substanta. Nu uita, totusi, sa fii atent in timpul indepartarii cofrajelor!

Desi decofrolul este un agent cu actiune puternica, indepartarea cofrajelor trebuie realizata cu atentie, pentru a elimina orice risc de deteriorare a betonului.

Daca esti in cautarea unei substante de calitate superioara si la un pret competitiv, viziteaza magazinul online Approved.ro! Acolo vei gasi decrofrol superconcentrat, potrivit pentru cofraje de diferite materiale – complet emulsionabil in apa, in recipiente de 10 sau 20 de litri, in functie de necesitati.

Apeleaza la Approved.ro daca ai nevoie de produse pentru uz industrial, detergenti profesionali, lichide de racire, produse chimice pentru constructii si multe altele!